Tipuri de priza

aprilie 15, 2014
By

Modul de practicare al antrenamentelor cu greutati poate parea unul simplist pentru un neavizat. Ridici o greutate, o pui la loc si repeti. Continua cu aceasta rutina iar dupa un anumit interval de timp vei arata mai bine si vei fi si mai puternic. Doar de-ar fi asa de simplu…

v

este foarte practic pentru executarea tractiunilor cu fata la scripete deoarece coatele sunt mentinute apropiate de corp pe toata durata exercitiului. Ca alternativa la bara poate fi folosit la tractiunile de sus la scripete. este eficient in transferul tensiunii pe partea inferioara a marelui dorsal.

O alta tehnica de folosire a manerului in forma de V este la ramatul cu bara astfel: pozitionati manerul la capatul unei bare olimpice in timp ce celalalt capat este fixat intr-un colt sub cateva discuri de greutati. In continuare adaugati discuri pe capatul liber al barii in timp ce “incalecati” bara si continuati sa faceti ramat in aceasta pozitie. Poate ca veti fi surprinsi sa vedeti ca puteti folosi greutati din ce in ce mai mari.

Flexii-pentru-biceps-cu-bara-EZ

Atunci cand folositi pentru flexiile bicepsilor se reduce considerabil stress-ul de pe incheieturi si puteti folosi greutati mai mari. Desi la prima vedere pare a fi o varianta buna, nu este cea mai eficienta pentru bicepsi. Flexiile cu transfera o parte semnificativa a efortului pe brahiali si antebrate, de aceea se recomanda flexiile cu bara dreapta care sunt mult mai eficiente pentru bicepsi.

Aceeasi diferenta este valabila si pentru extensiile cu bara EZ pentru tricepsi, unde antebratele preiau prea mult din efort, extensiile cu bara dreapta sunt recomandate deoarece tensioneaza mai mult tricepsii.

franghia

Pentru extensiile pentru tricepsi se poate folosi sau , fiind mai flexibila, permite o contractie marita a tricepsilor exact in punctul final al miscarii. este folosita in cele mai multe dintre cazuri doar ca alternativa la extensiile cu maner drept.

In concluzie depinde de fiecare individ cum foloseste in timpul antrenamentului diferitele tipuri de prize si manere deoarece suntem diferiti si reactionam diferit la antrenamente.

 

Comments

comments

1.014 vizualizari

Parteneri

Bijuterii unicat

Parteneri


Componente si service laptop

Primul Blog de Service Laptop