Ramat cu gantera

aprilie 30, 2013
By

Ramatul aplecat cu gantera este un care nu ar trebui sa lipseasca din “arsenalul” tau, daca te antrenezi cu greutati. Este unul din cele mai bune exercitii pentru si iti arata daca forta in e egala. E un foarte bun pentru tot spatele si pentru mijloc. Ramatul cu gantera este  un ce implica doar musculatura din partea bratului solicitat. Deasemenea, acest ofera o buna izolare a musculaturii spatelui.

ramat-cu-gantera

Ramatul cu gantera nu este un exercitiu usor mai ales pentru incepatori, care au tendinta de a ridica greutatea spre piept. Daca esti la inceput poti ceri sfatul oricarui culturist experimentat sau instructor si iti va spune ca gantera trebuie dusa spre inapoi, spre sold, pe masura ce ridici gantera, traiectoria descrisa fiind o curba.

Apuca o gantera si pune-o langa o banca orizontala. Sprijina-te cu bratul si cu genunchiul drept pe banca, dupa care apuca gantera cu mana stanga, cu o priza in semi-pronatie(palma sa fie orientata spre interior). Mentine genunchiul usor indoit si spatele drept. Ridica gantera in asa fel incat, traiectoria miscarii sa poate fi asemanata cu o curba. Cu cat ridici coatele mai sus, cu atat exercitiul este ma eficient iar contractia asupra marelui dorsal este mai puternica. Incearca sa mentii aceasta pozitie timp de 1-2 secunde.

Nu rotiti trunchiul atunci cand ridicati gantera. Coborarea ganterei se face lent si controlat si se coboara pana aproape de podea,bratul intinzandu-se la maxim. Nu trebuie sa ai timp de odihna, ci incepe umatoarea repetare. Exercitiul se executa prin printr-un inspir profund odata cu tragerea ganterei pana in dreptul soldului fara a se departa bratul de torace si revenirea acestuia cu un expir. Se vor face 3-4 serii cu un nr de 12-15 repetari pe serie.

Daca se vor observa diferente de forta intre brate, se vor lucra ambele cu aceeasi greutate pentru a se corecta diferentele in timp. Capul trebuie sa se ridice la fiecare repetare pe masura ce duci gantera in sus. Nu priviti niciodata in jos cand gantera ajunge in varful miscarii. Daca priviti usor spre in sus, veti obliga coloana sa stea intr-o pozitie care va proteja zona lombara si totodata veti genera o forta mai mare.

ramat-gantere-gQ9Y

Acest exercitiu este mai sigur din punct de vedere al accidentarilor deoarece are trei puncte de sprijin astfel se poate proteja coloana mai bine. Totusi pentru a preveni eventualele accidentari si a usura executia ramatului cu gantera, se folosesc asa numitele ghingi pentru incheieturi, care te vor ajuta sa nu mai scapi ganterele si de ce nu, sa te antrenezi cu greutati mai mari.

Ce se cauta:

  • flotari cu ramat

Comments

comments

2.250 vizualizari

Parteneri

Bijuterii unicat

Parteneri


Componente si service laptop

Primul Blog de Service Laptop