Aminoacizii

octombrie 18, 2010
By

Aminoacizii sunt ‘caramizile’ din care se constuieste masa musculara.Exista 8 aminoacizi esentiali(izoleucina,leucina,valina,lizina,metionina treonina si triptofanul) pe care corpul nu ii poate sintetiza si 15 aminoacizi neesentiali(arginina,costeina,tirozina,alanina,acidul aspartic,cistinaacidul glutamic,glutamina,glicina,ornotinaprolina,serina,taurina si histidina).

Aminoacizii provin din surse bogate în proteine, cum ar fi carne, peşte, produse lactate, legume şi leguminoase, cum ar fi, mazăre, şi cereale. Există mai multe tipuri de aminoacizi in suplimente de pe piata. Unele produse susţin că au o cantitate mare de aminoacizi, dar vin in primul rand dintr-o sursa de proteine slabe (cum ar fi lapte).

Aminoacizii sunt esenţiali pentru corpul uman. Culturistii pot beneficia în special de suplimentarea cu aminoacizi, deoarece ajuta în reparaţii, creşterea şi dezvoltarea ţesutului muscular. Organismul, prin asimilarea de aminoacizi, produce peste 50.000 de proteine şi peste 15.000 de enzime. Aminoacizii nu sunt singurele responsabile pentru producerea tuturor enzimelor organismului (inclusiv enzimele digestive), dar ele joacă un rol-cheie în normalizarea starea de spirit, de concentrare, agresivitate, atenţie, şi somn. Dupa ce proteina este consumata, acesta este desfacuta în aminoacizi. Apoi, aminoacizii individuali sunt utilizati pentru a crea proteinele necesare corpului şi enzime. enzimele digestive descompun proteinele consumate de o persoana în aminoacizi. Oamenii de ştiinţă, experţi, şi profesioniştilor din domeniul medical sunt de acord că suplimentarea cu amino acizi in dieta cuiva este un factor important în menţinerea unei bune nutritii.

Cei care ar putea beneficia de suplimentarea de aminoacizi sunt vegetarieni, persoane cu alergii, oboseala legate de stres, sau hipoglicemie.
Probleme cu digestia alimentelor ar putea fi un semnal de o reducere în producţia de enzime digestive. Acest lucru ar putea duce la alimentaţia deficientă, deoarece corpul nu poate digera mancarea la capacitate maximă. În esenţă, corpul are nevoie de aminoacizi, în scopul de a obţine aminoacizi din alimente.

Penovici Alexandru – Personal Trainer Fitness / Bodybuilding

Comments

comments

No tags for this post.
998 vizualizari

Parteneri

Bijuterii unicat

Parteneri


Componente si service laptop

Primul Blog de Service Laptop